אנחנו חיים בעידן שבו אנשים רבים מוותרים על פיסות מהפרטיות, למשל כשאנחנו מאשרים לגוגל או לפייסבוק לעשות שימוש בנתוני גלישה, אבל גם כך חוק הגנת הפרטיות מקנה לנו זכויות נרחבות ביחס לפרטיות. הפרת חוק זה, שנכנס לתוקף ב-1981, מאפשרת לנו לתבוע פיצויים, ואף עלולה להיחשב כעבירה פלילית שהעונש עליה הוא עד 5 שנות מאסר. בעזרת שירות מקצועי של עורך דין הגנת הפרטיות היא לא רק רעיון או ערך חשוב, אלא מציאות, וניתן לתבוע את מי שפגעו באדם מסוים. זהו אחד מתחומי המומחיות של עו"ד פאתן חורי סבאג.
באילו מקרים כדאי לשכור את שירותיו של עורך דין הגנת הפרטיות?
* האזנה אסורה – החוק מפרט באופן ברור מתי ניתן להאזין לאדם אחר ומתי לא. עורך דין מומחה בתחום הגנת הפרטיות יודע להבחין בין האזנה מותרת לאסורה, ובהתאם הייעוץ שלו מאפשר להבין האם יש בסיס לתביעה.
* פרסום תצלומים – כשהאדם נמצא ברשות היחיד חל איסור לצלם אותו ללא הסכמה מפורשת. באופן דומה החוק אוסר על פרסום ברבים של תצלום שעלול לבזות אדם.
* מעקב אחרי אדם – באופן שמהווה הטרדה.
* שימוש בתוכן שכתב אדם ללא רשות – אלא אם כן חלפו 15 שנים או יותר ממועד הכתיבה, או לחילופין מדובר בתוכן שיש לו ערך היסטורי.
* מסירת ידיעה אודות עניינים פרטיים של אדם – וגם שימוש במידע כזה. בפרט אסור לפרסם מידע הנוגע לצנעת הפרט, לרבות מצב בריאותי, עבר מיני, התנהגות ברשות היחיד ועוד.
* שימוש בשמו של אדם, בקולו או בתמונתו לשם הפקת רווח – מבלי שניתן לכך אישור ממנו.
פיצויים ראויים
בעזרת עורך דין הגנת הפרטיות, כלומר מי שהמומחיות שלו או שלה היא ניצול חוק הגנת הפרטיות, ניתן לתבוע פיצויים על כל מקרה של הפרת זכות חשובה זו. חשוב להדגיש כי ניתן לתבוע פיצויים גם ללא הוכחה שנגרם לאדם נזק: עד כ-70,000 ש"ח כשלא הייתה כוונת פגיעה, ועד כ- 140,000 ש"ח כשכן הייתה כוונה כזו. הוכחת נזק מאפשרת קבלת פיצויים בסכומים גבוהים יותר. השירות של עו"ד פאתן חורי סבאג מתאפיין ביושרה מלאה, בקיאות של ממש גם לגבי החוק וגם לגבי פסיקות רלוונטיות שניתן לנצל, ונחישות רבה.